Qəbizliyi aradan qaldıran, arıqlamağa kömək edən faydalı yarma

arpayarmasi.jpg

Arpa yarması çox faydalı deyitik məhsuldur. Arpa bir çox vitaminlər (A, B, E, K) və minerallar (fosfor, selen, kalium, maqnezium, sink və s.), fol və nikotin turşuları, qidalı liflərlə zəngindir.

Arpa yarması sıyığı və bu yarmadan hazırlanmış tərəvəz supları bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır, qəbizlikdən azad edir. Arpa yarması qidalı liflərlə olduqca zəngindir ki, bu liflər bağırsaqlara "süpürgə" kimi təsir edir.

Ümumiyyətlə arpa yarması mədə-bağırsaq sistemi üçün çox faydalıdır. Arpa yarmasının həlimi mədədə iltihab, qastrit, xoralar, eroziyalar zamanı çox yaxşı müalicəvi təsir edir. Belə həlim hazırlamaq üçün 250 qr arpa yarması üçün 1,5 l qaynar su görtürülür. Arpanın üzərinə su tökün və vam odda 30 dəqiqə ərzində qaynadın. Selikli həlim alınmalıdır. Bu həlimi soyuducuda saxlayın (2 gündən artıq saxlamaq olmaz) və gün ərzində 3 dəfə qida qəbulundan 20 dəqiqə əvvəl 100 ml həcmində qəbul edin. Həlim mədənin selikli qişasını qoruyur, xora və eroziyaların sağalmasını sürətləndirir, antiseptik və iltihabəleyhinə təsir göstərir.

Arpa yarması qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salır.

Bu yarma həmçinin arıqlamağa da kömək edir. Səhər yeməyi zamanı 1 boşqab apra yarması sıyığı yeyin. Bu sıyıq sizi uzun müddət ərzində toz saxlayacaq və nahar yeməyi zamanı siz daha az qida qəbul edəcəksiniz.

Kalium və maqneziumla zəngin olan arpa yarması ürək üçün də çox faydalıdır.

Saglamolun.Az

Bu qarışım şəkəri salmaqla yanaşı, şəkərin verdiyi ağırlaşmaları da qaldırır

ice-yoghurt-soup.jpg

Şəkər xəstəliyi haqqında bir çox paylaşımlar etsəm də, yenə də bu reseptin öz yeri var. Çünki bu qarışım şəkərin səbəb olduğu ağırlaşmaları rahatca aradan qaldırır. Məsələn, ağız qurumasını, çox susama hissini aradan götürür, zaman- zaman istifadə olunduqda bir yüngüllük hiss edəcəksiniz və bir müddət sonra qanda şəkərinizin normasına (artıb azalmasına) diqqət edə biləcəksiniz. Və ən əsası xoşagəlim bir dadı vardır və rahat istifadə olunur. Lazım olanlar: 1 çay qaşığı HİL, 1çay qaşığı QARAZİRƏ, 1 çay qaşığı DARÇIN, yarım stəkan QATIQ. Gündə 3 dəfə hər yeməkdən 1 saat sonra bitkiləri toz formada qatıqla qarışdırıb yeyə bilərsiniz. Xatırladım ki, bitkiləri kofemolkada üyüdüb həmən istifadə edəsiniz biraz əziyyətli olsada belə istifadə etmək olduqca faydalıdır. İstifadə müddəti fasiləsizdir, şəkər xəstələri həmişə istifadə edə bilərlər. Bu qarışım şəkərdən başqa yüksək xolesterini aşağı salır, antioksidantdır (xərçəngin müalicə və profilaktikasında istifadə oluna bilər), qaraciyər piylənməsindən və köpdən əziyyət çəkənlər üçün də faydalıdır. Xatırladım ki, qarışım azca qəbizlik verə bilər, əgər qəbizlik versə yarım çimdik novruz şaxtagülü bitkisinin qurudulmuş və üyüdülmüş köklərindən qarışdıra bilərsiniz.

Он самостоятельно вылечился от рака! Медицина в шоке!

cancer-cure.jpg

Рак является одним из самых страшных и тяжелых заболеваний. К сожалению, онкологические заболевания охватывают с каждым годом все больше людей. Эти заболевания, наряду с заболеваниями сердечно-сосудистой системы, чаще всего становятся причиной смерти человека.
Наиболее действенным способом лечения рака считается химиотерапия, которую использует традиционная медицина. Но, к сожалению, этот способ помогает не всегда, и наносит организму вред.

15 -dən səhifə 28

Əlaqəli xəbərlər