araz.az xəbər verir ki, bu barədə Moskva Səhiyyə Departamentinin baş dietoloqu Antonina Starodubova danışıb.

Onun sözlərinə görə, kakao tozunun tərkibində çoxlu qiymətli qidalar var.

“Tərkibində minerallar — dəmir, maqnezium, fosfor və kalium var. Vitaminlərə provitamin A, vitamin E, niasin, tiamin və riboflavin daxildir. Tərkibində həmçinin polifenollar — yüksək antioksidant aktivliyə malik olan, ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaltmağa kömək edən maddələr, tonik təsir göstərən alkaloidlər: teobromin və kofein var. Bu, əhval-ruhiyyəni, canlılığı və beynin məhsuldarlığını yaxşılaşdırmağa kömək edir”, — deyə, mütəxəssis vurğulayıb.

Starodubova əlavə edib ki, tərkibində 75 faizdən çox kakao olan tünd şokoladın da daxil olduğu kakao paxlası yüksək olan qidaların orta səviyyədə istehlakı qan təzyiqinin və qan lipidlərinin normallaşmasına kömək edir, ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaldır və beyin məhsuldarlığına faydalı təsir göstərir.

 

araz.az xəbər portalı.