Yayın gəlməsi ilə insanların çoxu bağ evlərinə, kəndlərə, otellərə axışıb. Həftələr, hətta aylarla gəlməyəcəkləri üçün evlərdən çıxarkən pəncərələr, rozetkalar və qapılar hərtərəfli yoxlanılır.

Bəs sağlamlığımıza eyni qayğı göstərdiyimizə əminikmi? Dondurucuya qoyduğumuz qidaların son istifadə müddəti keçdiyi zaman bakteriya əmələ gətirmədiyini düşünürsünüzsə, yanıldığınızı söyləməkdə fayda var.

araz.az xəbər portalı lent.az-a istinadən xəbər verir ki, aylarla soyuducuda qalan qidaların soyuq qaldığı və hava ilə təmasda olmadığı müddətcə istehlak edilə biləcəyini düşünürük, lakin bu həmişə belə olmur.

Siz evdə olmadığınız müddətdə soyuducunuz xarab ola və ya elektrik enerjiniz uzun müddət kəsilə bilər. Bu vəziyyət yeməyiniz üçün böyük təhlükə yaradır. Yaxşı vəziyyətdə olduğunu düşündüyünüz qidaları qəbul edərkən özünüzü xəstəxanada tapmamaq üçün soyuducunuza 20 qəpik qoymaq kifayətdir.

Bir stəkan suyu dondurub üstünə 20 qəpik qoyun və soyuducunun dondurucu hissəsinə yerləşdirin. Evə qayıtdığınız zaman stəkandakı buz hələ də şüşənin üstündədirsə, demək, soyuducunuz hər zaman işləyir və heç bir problem yoxdur.

Əks təqdirdə qoyduğunuz pul suyun içərisinə düşübsə, deməli, soyuducunuz bir müddət işləməyib. Bu soyuducuda qalan qidaların sıradan çıxmasının işarəsidir.

araz.az xəbər portalı.

araz.az xəbər portalı.