ketan-t.jpg

Bu resept xalq təbabətində orqanizmin təmizlənməsi üçün çox geniş istifadə olunur. Onun tərkibinə yalnız 2 çox sadə inqrediyent daxildir – qatıq və kətan toxumu.

Kətan toxumu A, E, F, P vitaminləri, selen, xrom, kremnium kimi vacib minerallar və Omeqa-3 və Omeqa-6 yağlı turşularla zəngin olan çox faydalı və müalicəvi məhsuldur.

araz.az Rusiya KİV-lərinə istinadla bildirir ki, kətan toxumu ilə qatığın qarışığını müntəzəm istehlak edən insanın orqanizmdə bu kimi müsbət dəyişikliklərə baş verir:

– Bağırsaqların fəaliyyəti yaxşılaşır

– Qəbizlik müalicə olunur

– Dərinin vəziyyəti yaxşılaşır

– İmmunitet güclənir

– Xolesterinin və şəkərin səviyyəsi tənzimlənir

– Arterial təzyiq normallaşır

– İnsan artıq çəkidən azad olur.

Həmçinin qarışım sinir sisteminə çox müsbət təsir edir, onkoloji xəstəliklərin riskini azaldır.

Qarışımın hazırlanması:

1 stəkan otaq temperaturunda olan təzə qatığa 1 xörək qaşığı (çox dolu olmamalıdır) kətan toxumu əlavə olunur, qarışıdırılır, yarım saatdan sonra içilir.

Bunu hər gün 1 ay ərzində yatmazdan əvvəl etmək lazımdır.

Sizdə hər hansı xroniki xəstəliklər varsa, qarışımı qəbul etdikdən əvvəl həkimlə məsləhətləşin.

araz.az xəbər portalı.

araz.az xəbər portalı.