Şabalıd çox faydalı, diyetik, müalicəvi məhsul sayılır.

Şabalıd müxtəlif vitaminlər (A, D, E, B qrupu), minerallar (fosfor, dəmir, kalsium, kalium), qidalı liflər, flavonoidlər, pektinlər, aminturşuları və s. əvəzolunmaz maddələrlə zəngindir.

Saglamolun.az bildirir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislər müalicəvi və profilaktik məqsədlərlə hər gün 5 bişmiş şabalıd yeməyi tövsiyə edirlər. Bu orqanizmə çox yaxşı müalicəvi və profilaktik təsir edir.

Hər gün 5 şabalıd yeməyin faydaları:

– damarların divarlarını möhkəmləndirir, varikoz xəstəliyinin profilaktikasıdır

– bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır, bağırsaqları təmizləyir

– ürək üçün çox faydalıdır – ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, ödemləri azaldır

– sinir sistemi üçün faydalıdır, stress və depressiyadan qoruyur

– qanda xolesterolun səviyyəsini aşağı salır

– qaraciyərin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, qaraciyərin piylənməsinin riskini aşağı salır

– mübadilə prosesləri yaxşılaşdırır.

araz.az xəbər portalı.

araz.az xəbər portalı.