Diyetoloq, idman nutritionisti və məşqçi Mariya Volınkina hesab edir ki, payız və qış aylarında pəhrizə isti içkilər və yeməklər, həmçinin C vitamini olan qidalar əlavə etmək lazımdır. Mütəxəssisin fikrincə, soyuq havalarda ac gəzmək olmaz. Yaxşı yemək lazımdır, səhər yeməyi, nahar və şam yeməyini atlamayın.

araz.az xəbər verir ki, o, bu barədə “Moskva 24” telekanalına müsahibəsində deyib.

“Sabit bir pəhriz sizə lazımi miqdarda vitamin, lif və digər mikroelementlər toplamağa imkan verəcək. Həmçinin payız-qış mövsümündə soyuq yeməklərdən, məsələn, xiyar-pomidorlu salatlardan isti yeməklərə, məsələn, ətli və tərəvəzli şorbalara keçmək vacibdir. Bundan əlavə, ilıq su içmək lazımdır, soyuq su deyil”, – sağlam qidalanma mütəxəssisi bildirib.

Mütəxəssis həmçinin immuniteti gücləndirmək üçün qəhvəni zəncəfil, limon, qızılgül, portağal və ya bal ilə çaylarla əvəz etməyi məsləhət görür. “Bu məhsullara əsaslanan içkilər C vitamini ilə zəngindir. Və bu, payız və qışda orqanizm üçün vacibdir. C vitaminini sitrus meyvələri, armud, xurma və gül kələmi yeməklə də əldə etmək olar. Bundan əlavə, payız-qış aylarında qida rasionunuza balqabaq əlavə edin, ondan şorba, ilıq salat, sıyıq və desertlər hazırlaya bilərsiniz”, – Volınkina vurğulayıb.

araz.az xəbər portalı.

araz.az xəbər portalı.