Hər gün istər çiy, istər suda bişmiş, istərsə də salatlarda bir ədəd çuğundur yeməyin orqanizm üçün saysız faydaları vardır.
araz.az nəyə görə hər gün çuğundur yeməyin gərəkliliyini araşdırıb.
– Ürək-damar xəstəliklərinin yaranmasının qarşısını alır – çuğundurda B9 vitamini var
– Bağırsaqları təbii təmizləyir, qəbizliyə qarşıdır – çuğundurda çox miqdar lif var, bağırsaq divarlarını yumşaq, təbii təmizləyir. şlak və toksinləri atır
– Bədəndə daxili iltihabi prosesləri söndürür
– Yüksək təzyiqi salır – damarları tonusda saxlayır, qan dövranını tənzimləyir, tromb əmələ gəlməsinə qarşıdır
– Kişilərdə potensiyanı bərpa edir – çünki çanaq orqanlarına qan dövranını yaxşılaşdırır
– Antioksidant təsir edir, xərçəngə qarşıdır
– Sərbəst radikalları zərərsizləşdirir
– Dəmir və yodla zəngindir – qanazlığında yeyilir, hemoqlobini artırır
– Zob, qalxanvari vəz xəstəliklərində
– Bədəndə artıq piy, yağ toplanmasının qarşısını alır. /medicina.az
araz.az xəbər portalı.