Bir çox insanlar çörəyi yuxarıdan kəsməyə və sonra yavaş-yavaş ortasına doğru hərəkət etməyə öyrəşiblər. Ancaq təcrübəli evdar qadınlar bilirlər ki, çörəyi ortadan kəsməyə başlamaq daha yaxşıdır ki, qabıq ən son yeyilsin.
Niyə bu daha yaxşıdır?
araz.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, əgər çörəyi ortadan kəssəniz, onda yenə də iki yarısını birləşdirib çörək qabına qoya bilərsiniz.
Nəticədə kəsik qapalı qalır. Yumşaqlığı və təravətini daha uzun müddət saxlayır.
Çörəyi necə düzgün saxlamaq olar?
Çörək quru yerdə, nəmdən uzaqda saxlanmalı və belə bir məhsul birbaşa günəş işığına məruz qalmamalıdır. Optimal saxlama temperaturu 18-21 dərəcə Selsidir. Çörəyi soyuducuya qoymağa ehtiyac yoxdur, ancaq parçaları dondurmaq məqbuldur.
Saxlama üçün hava deşikləri olan adi çörək qutusu uyğun gəlir. Ancaq içərisinə çox məhsul qoymamalısınız, əks halda kifin çox erkən görünmə riski var.
araz.az xəbər portalı.