Qastroenteroloqlar duzlu balığın faydalarını açıqlayıblar.
araz.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qırmızı duzlu balıq çoxları tərəfindən sevilən və təqdir edilən bir məhsuldur. Çox vaxt belə balıq süfrədə məzə kimi verilir.
Üstəlik, belə balıqlar orqanizm üçün kifayət qədər faydalı hesab olunur, Əzələlərin böyüməsi, inkişafı və yeni hüceyrələrin qurulması üçün lazım olan asanlıqla həzm olunan bir proteindir.Duzlu halda belə müxtəlif vitamin və minerallarla zəngindir, ürək və damarlara faydalıdır, beyin fəaliyyətinə müsbət təsir edir, hətta depressiyanın qarşısını alır.
Duzlu balığı həftədə 150 qramdan çox yemək olmaz. Çünki həddindən artıq duz sağlamlıq üçün təhlükəlidir, daxili orqanlarda problemlərə, həmçinin şişməyə səbəb ola bilər.
araz.az xəbər portalı.