Pəhrizdən tərəvəzlərin xaric edilməsi mənfi nəticələr yaradır.

araz.az  xəbər verir ki, endokrinoloq Zöhrə Pavlova makaron və düyü lehinə kartofdan tamamilə imtina etməyin fəsadları barədə xəbərdarlıq edib.

Onun sözlərinə görə, çoxları kartofu zərərli məhsul hesab edir, onun istehlakı guya piylənməyə, şəkərli diabetə və həzm problemlərinə gətirib çıxarır.

“Buna görə də pəhriz saxlayan zaman onu tamamilə istisna edirlər. Bu arada, pəhrizdə nişastalı tərəvəzlərin olmaması vitamin çatışmazlığına səbəb olur”,-deyə mütəxəssis öz “Telegram” kanalında alimlərin araşdırmasına istinadən yazıb.

Təcrübə zamanı məlum olub ki, orqanizmdə kartofdan imtina edərkən kaliumun miqdarı 21%, B6 vitamini 17%, C vitamini 11%, lif 10%, E vitamini 5% azalır.

Bu baxımdan, Zöhrə Pavlova kartof yeməyin tərəfdarıdır, lakin hətta pəhrizdə də çox yemək olmaz. O, həmçinin qaynadılmış kartofa üstünlük verməyi tövsiyə edib. Bundan əlavə, endokrinoloq çox isti kartof yeməyi məsləhət görmür.

araz.az xəbər portalı.